Om museet

Tennismuseet ligger mitt i Sveriges tennismetropol, Båstad. Det invigdes 1997 av Stefan Edberg (Se bilden under). Redan då fanns omfattande samlingar. Dessa har allt sedan dess utökats avsevärt tack vare alla gåvor från tennisvänner i hela landet. Museets samlingar av föremål och dokument täcker hela den tid då det spelats tennis i Sverige.

Museet drivs av Föreningen Sveriges Tennismuseum, som är en ideell förening. Föreningen erbjuder flera olika slag av medlemskap. Föreningens och museets huvud-uppgift är att dokumentera Sveriges tennishistoria och göra denna tillgänglig för allmänheten.

Bildarkivet omfattar ca 29 000 bilder och växer ständigt.

Museet drivs av Föreningen Sveriges Tennismuseum, som är en ideell förening. Föreningen erbjuder flera olika slag av medlemskap. Föreningens och museets huvuduppgift är att dokumentera Sveriges tennishistoria och göra denna tillgänglig för allmänheten.

Svenska Tennisförbundet, Båstads kommun och Stiftelsen Båstadtennis drev projektet ” Tidernas Tennis” från 1997 till 2001, då föreningen bildades.

Föreningen är en ideell förening. Det innebär att den bygger på medlemmar och medlemmars ideella insatser.

Styrelsen i föreningen har ett arbetsutskott med 5 ledamöter. Föreningens ordförande är Claes Wastensson, tidigare ordförande i BMTS och uppmärksammad för sitt engagemang i klubben. Vice ordförande är John-Anders Sjögren, Båstad.

Museichef är Roy Ankarsvaan och Ingrid Karlsson, arkiv- och sponsoransvarig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *